Interjú Szabóné Tolnai Ildikóval, Veresegyház polgármester jelöltjével

hrabopress küldte be 2014. 10. 11., szo - 19:43 időpontban

 

Veresegyházon két jelölt indul a polgármesteri székért. Pásztor Béla - mint előző írásunkban elmondtuk - nem tartotta fontosnak, hogy kérdéseinkre válaszolva tájékoztassa Veresegyház választóit. Szabóné Tolnai Ildikó (Fidesz-KDNP) készségesen állt rendelkezésünkre. 

Bízik a sikerben?

Bízom a veresegyházi emberekben. A hosszú ideig eltöltött idő egy pozícióban nem minden esetben jelent feltétlen érdemet. Ilyen alapon még mindig a Kádár-rendszerben kellene élnünk.

Csak nem párhuzamot akar vonni Pásztor Béla és a Káder-rendszer között?

Nem, egyáltalán nem. Igaz viszont, hogy abban a rendszerben is volt fejlődés, és ez sokakat megtéveszt még ma is. Veresegyházon az a gond, hogy épül, növekszik, szépül a város, de drágán és hitelből. A jelenlegi egyszemélyes városvezetés az elmúlt időszakban figyelmen kívül hagyta a város idegenforgalmi, turisztikai lehetőségeit.

Az is gond, hogy Veresegyházat mindig a környező településekhez hasonlítják. Azt mondják, hogy ahhoz képest, ami pl. Őrbottyánban van...Nekünk saját lehetőségeinkhez kell viszonyítani, és nem egy másik, sok problémával küszködő településhez. Hogy Őrbottyán pl. miért nem fejlődik jobban, az az Őrbottyániak problémája, nekünk azt kell vizsgálni, hogy amit mi teszünk, az gazdaságos-e, nem lehetne-e jobban csinálni.

Lehetne?

Lényegesen gazdaságosabban lehetne csinálni, még több fejlesztést megvalósítani, ehhez természetesen a veresegyházi polgárok egyetértésére és támogatására volna szükségünk. A mi elképzeléseinkhez viszonylag könnyen tudnánk kormánytámogatást – magyarul pénzt és eszközöket – szerezni. A Pásztor Béla féle hitelből megvalósuló, drága városfejlesztést viszont senki ne fogja támogatni a jövőben és az eltékozolt kamatokat,- tartok tőle - majd a veresi lakosság fogja megfizetni.

Egyszemélyi vezetést említett. És a testület?

Nem akarom megbántani képviselőtársaimat, de az elmúlt négy évben a SZOVE többség egyszerű szavazógépként működött.

Most viszont több csapat is esélyesként indul a képviselőhelyekért.

Ez a látszat. Valójában azonban Pásztor Bélának mindegy, hogy SZOVE vagy ÉVÖGY, vagy függetlenként, vagy baloldalként induló Pásztor Béla hívők. Mindegy kik fogják szolgálatkészen nyomogatni neki a szavazó gombokat. Pedig Pásztor Béla sem tévedhetetlen és a város érdekében fel kell rá hívni a figyelmet, hogy nem megfelelő döntést kíván hozni.  

Ha egy, a választáson induló szervezet nem állít polgármesterjelöltet az két dolgot jelenthet. A szervezet gyenge és/vagy elfogadja Pásztor Bélát polgármesternek. A kenyeret és cirkuszt politikai gyakorlat sajnos jól működik Veresegyházon.

Nagyon haragszik Pásztor Bélára?

Egyáltalán nem, minden elismerésem eddigi munkájáért, de úgy gondolom,hogy az egyszemélyes vezetés ideje már lejárt. Akik pozícióban tartják – akár egyéni érdekeikből, akár megszokásból – azok nem csak a városnak tesznek rosszat, hanem Pásztor Bélának is. Neki már régen boldog nyugdíjas nagypapaként kellene élni, és több időt tölteni családjával.

Mi az, ami egy Pásztor Béla utáni ciklusban következne?

A ránk váró legfontosabb feladatok: a Kommunális adó csökkentése, gyógyszertámogatás bevezetése az időseknek, rászorulóknak, a Misszió várólistáinak jelentős mértékű csökkentése, új termálfürdő megépítése, a termálvíz adta lehetőségek kiaknázása, termálfűtés kibővítése a lakosság részére, a tavak környezetének, a strand területének rendbetétele, járdaépítések elkezdése, ahol szükséges.

A mobiltornyok létesítésére vonatkozó képviselő testületi határozat végleges visszavonására kerülne sor. A játszóterek fejlesztenénk, biztonságosabbá tennénk.

Református iskola bővítésének folytatása - tornaterem - is sürgető feladat, célunk egy színvonalas középiskola megteremtése.

Mindezek mellett igen fontos a veresi polgárokkal a folyamatos párbeszéd, az egyeztetési lehetőségek megteremtése.

Köszönöm az interjút!

Hrabóczki József Sándor

Címkék