Kovács Aurélné egyedúlálló kiállítása a váci Lyra Könyvesházban

hrabopress küldte be 2021. 01. 31., v - 14:00 időpontban
""

Online megnyitó február 5-én. Megtekinthető március 4-ig.

A művész bemutatkozása:

1940-ben születtem Vácon. Édesapám a Don-kanyarnál elesett a háborúban. Négy éves koromban Regőczi Atyához kerültem a Kisváci Sasi Otthonba, s ott voltam 4 évig. A Karolina Általános Iskolába jártam, kedvencem az ének, torna és a rajt tantárgyak voltak.

1955-től Aszódra Óvónőképzőbe kerültem, s a csodálatos Podmaniczky kastély volt a kollégiumunk. Itt kötelező tantárgy volt a hegedű, s ezt én nagyon megszerettem.

1957-től Vecsésen dolgoztam óvónőként 5 évig, majd Vácon 7 évig, mint óvónő, 20 évig, mint vezető óvónő tevékenykedtem. A munkám során 30 évet zeneóvoda vezetőként is dolgoztam.

Közben édesanyám vett egy öreg varrógépet, s azon magamtól megtanultam varrogatni. Később a gyerekeimnek is szép ruhákat varrtam, még estélyi koncert ruhát is mindkét lányomnak. Ez a hobbim nem múlt el soha. Fiatalon hobbim volt még a hegedülés és a kézilabda. Mindkettőt nagyon szerettem.

Nyugdíjas korom óta pedig a varrás tölti ki minden időmet. Táskákat, nesszeszereket, faliszőnyegeket, hátizsákokat – és el sem tudom mondani mi mindent varrtam már. Legújabban párnákat és váci nevezetességekről képeket készítek filcrátétes technikával. A varrásban a Váci Foltvarrók is sok tanácsot adtak. Alkotásaimat sokan megdicsérték, s így egyre komolyabb munkák kerültek ki kezeim alól.

Köszönöm a Lyra Könyvesháznak hogy elhozhattam ide a képeimet.

 

Az online elérést később pontosítjuk.