Talált cikk, értékes gondolatok

hrabopress küldte be 2014. 10. 09., cs - 17:50 időpontban

Az alábbi írást a facebookon találtuk. Számunkra az volt a figyelemre méltó, hogy szerzője másként gondolkodik, mint a politikus jelöltek szoktak, viszont nagyon hasonlóan, ahogy a választópolgárok szoktak gondolkodni.

MÁSKÉPP GONDOLKODOM, MINT 24 ÉVE BÁRKI

Az elmúlt hetekben polgármesterjelöltként az őrbottyániaktól rengeteg kérdést kaptam. Ezekre itt szeretnék válaszolni.

1. Megkérdezték, hogy van-e mögöttem képviselőjelölti csapat, és ha nincs, akkor miért?

Számomra a függetlenség nem pusztán üres szó! Egy független polgármesterjelölt nem alakít „frakciót”, munkájában igyekszik pártsemleges lenni, és csak a településért dolgozik.
Határozott véleményem, hogy egy megválasztott polgármesternek mindegyik, a választók által megválasztott képviselővel együtt kell dolgoznia. Ez nem kívánságműsor, nem olyan, mint az óvodában, ahol a gyerekek megválaszthatják a játszótársaikat. Ha egy néhány fős csapatot maga köré gyűjt egy polgármesterjelölt, ezzel automatikusan kirekeszti a többi jelöltet, pedig egészen biztos, hogy többen lesznek azok, akik a körön kívülről kerülnek be a Képviselőtestületbe. Ráadásul ők is nagyon értékes képviselők lehetnek. Nem tartom szerencsésnek, ha egy munkakapcsolat úgy kezdődik, hogy már korábban deklaráltuk, kivel nem kívánunk együttműködni. Mindenkivel együtt lehet dolgozni, aki a település érdekeit tartja szem előtt.

2. Milyen színekben indulok?

Bár nem szeretem a jobb/bal oldali megkülönböztetést, mert nincs egyértelműen definiálva a jelentése, de jobboldali, polgári értékeket vallónak tartom magam. Számomra a legfontosabbak: a család, a tisztesség, a szeretet. Ezen elvek mentén igyekszem dolgozni. Úgy gondolom, hogy ez az értékrend kellő alapot ad arra, hogy megválasztásom esetén könnyen megtaláljam a hangot a jelenlegi országos vezetéssel, de természetesen soha nem téveszteném szem elől a város érdekeit. Többek között számomra a függetlenség ezt is jelenti.

3. Miért nem készíttettem utcai plakátot, molinót, stb.?

Végigmegyünk Őrbottyánon, és ha nem tudnánk, hogy választás lesz, azt gondolhatnánk, hogy vándorcirkusz jön a településünkre, és az előadást hirdeti a sok-sok kisebb, nagyobb, színes és színtelen, egymás hegyén-hátán lévő plakát. Őrbottyán nem akkora település, hogy ennek a kampányelemnek túl nagy szerepe lenne. Ebben nem kívánok részt venni. Tartom a választópolgárt annyira érettnek, hogy a rendelkezésre álló információk alapján (a jelöltek bemutatkozása a Hírmondóban, a közösségi oldalakon, szórólapokon, ismerősökkel, barátokkal való beszélgetéseken keresztül, stb.) el tudja dönteni, hogy ki lehet alkalmas a polgármesteri tisztség betöltésére.

Kmetty Károly

Őrbottyáni polgármesterjelölt

Címkék