Vácdukai siker a Nemzeti Vágtán

hrabopress küldte be 2020. 10. 13., k - 09:24 időpontban
""

Porva lovasa nyerte a 13. Nemzeti Vágtát. Budapest, 2020. október 11., vasárnap (MTI) - Ördög Alen, Porva lovasa Ricardó nevű lován nyerte a 13. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén.

     Ördög Alen lovával Hajós, Temerin, Kézdialmás és Baja versenyzőjét utasította maga mögé a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges pályán.
    A 2020 leggyorsabb lovasa címet elnyert porvai versenyző egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat, a Nemzeti vágta vándordíját vehette át az ünnepélyes díjátadón.
    A döntőben másodikként befutó Földes Bence, Hajós lovasa egymillió forintot, a harmadik helyezett Nagy Arnold, Temerin versenyzője félmillió forintot jutalmat kapott.
    Délután megrendezték a kishuszár vágta döntőjét is, amelyen Fekete Emma, Vácduka lovasa aratott győzelmet BT Silver Moon nevű lován.
    A nemzetközi futamon, amelyen Magyarországon élő külföldi lovasok versengtek a koronavírus-járvány miatti beutazási korlátozások miatt, Szlovénia képviselője győzedelmeskedett.
    A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok arab ménesének shagya-arab lovain összesen tíz ország szállt versenybe: Magyarország mellett Horvátország, Szlovákia, Románia, Mexikó, India, Mongólia, Szlovénia, Csehország és Szerbia. A döntőbe jutott hat országból második helyen a mexikói lovas, a harmadik helyen a horvát versenyző végzett, negyedik Szerbia, ötödik Magyarország, hatodik India lett. Magyarországot Makoviczki Ákos képviselte.
    A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 72 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokon.
    Idén a versenyt a járványhelyzet miatt lelátók és közönség nélkül rendezték meg. Az eseményről ugyanakkor nem maradtak le a lovassportok iránt érdeklődők, a Duna televízió közvetítésekben számolt be a futamokról.
    A kétnapos eseményt a www.mediaklikk.hu oldalon élőben folyamatosan követhették a nézők.

Kép: Az első helyezett Vörös Tamara, Csetény versenyzője (k), a második helyezett Csiki Laura, Szentkirály versenyzője (b) és a harmadik helyezett Fekete Emma, Vácduka versenyzője a kishuszár vágta döntőjének eredményhirdetésén a 13. Nemzeti Vágtán a Hősök terén 2020. október 11-én. MTI/Máthé Zoltán