Sikeres tanévhez kínálunk tankönyveket, kötelező olvasmányokat, munkafüzeteket

hrabopress küldte be 2023. 09. 01., p - 07:36 időpontban
""

A költészet végzetes is lehet, mert aki teljesen megérti, nem mindig élvezheti veszélytelenül, csak érző lelkek tudják méltóképpen értékelni, ám éppen az erősen érző lelkeknek csak módjával ajánlatos ízlelgetniük. (Jane Austen)

kép

Klein Sándor
Gyerekközpontú iskola


Több mint fél évszázada világszerte széleskörű elégedetlenség veszi körül a pedagógiai rendszert. Ha azt akarjuk, hogy gyerekeinkből egészségesen fejlett személyiségű felnőttek váljanak, akik megállják a helyüket ebben a gyorsan változó világban, képesek arra, hogy a társadalom hasznos tagjaként boldog, elégedett életet éljenek, akkor újra kell gondolnunk, hogyan változtathatjuk a "tudásgyárakat" a lényeges (értékeken alapuló, motivált, fontosnak tartott) tanulás színhelyeivé. A Szerző és munkatársai Szegeden, a 80-as években megkísérelték, hogy az óvodától a tanárképzésig terjedő hagyományos tananyag-központú rendszer kereteit szétfeszítsék, és felvillantsák egy
gyerekközpontú iskola lehetőségét. Ez a könyv sikereik és kudarcaik leírása olyan tanulságokkal, melyek máig sem vesztettek aktualitásukból.

Ára: 3.000 Ft helyett, kedvezményes áron 2.550 Ft

kép

Rainbow Rowell
Eleanor és Park


Park Sheridan tökéletesen kigondolta. Ha senki sem látja, senki sem fogja zavarni.Ha láthatatlanná tud válni, mindenki békén hagyja majd. Eleanor Douglas akkor sem lenne képes eltűnni, ha megpróbálná. Minden túl sok rajta - őrült vörös haja, fantasztikus ruhái, a szokatlan bolondságok, amik elhagyják a száját. Mikor Eleanor feltűnik Park iskolabuszán, a fiú nem tudja eldönteni, hogy bátor-e, vagy öngyilkos típus... De nem tudja kiverni a fejéből. Két rossz csillagzat alatt született fiatal története, akik elég okosak ahhoz, hogy tudják, az első szerelem szinte sohasem tart soká, de elég bátrak és elszántak ahhoz, hogy mégis megpróbálják.

Ára: 3.999 Ft helyett, kedvezményes áron 2.399 Ft

kép

Szegedy-Maszák Mihály - Kulcsár-Szabó Ernő
Tanulmányok Kosztolányi Dezsőről


A XX. század végén a Nyugat első nemzedékének tagjai közül Kosztolányi foglalkoztatta legtöbbet az értelmezőket. Ez a gyűjtemény képet ad arról, miként változott e költő-prózaíró némely művének hatása a legutóbbi három évtizedben.

Ára: 1.900 Ft helyett, kedvezményes áron 500 Ft

kép

Györkös István - Báder Ernő
Csülökápolás és a sántaság megelőzése szarvasmarha-állományokban


A csülök ápolásának módszereit, eszközeit, a végtagok felépítését, valamint a gazdasági veszteségeket okozó lábvégbetegségek kezelését és megelőzését tárgyalja a könyv.

Ára: 2.300 Ft

kép

Dr. Faluhelyi Zsolt
Fájdalom nélkül élni


A daganatos betegségben szenvedők mintegy harmadánál, az előrehaladott daganatos betegségben szenvedők több mint kétharmadánál jelentkezik fájdalom, azonban ennek enyhítésére vagy magszüntetésére számtalan gyógyszer és több nem gyógyszeres lehetőség áll rendelkezésre. A daganatos betegség tehát nem mindig azt jelenti, hogy együtt kell élnünk a fájdalommal! A hosszantartó fájdalom kihat az élet minden területére: az alvásra, az étvágyra, az általános közérzetre, az emberi kapcsolatokra. Fájdalom nélkül azonban jól alszunk, javul az étvágyunk, jobban élvezzük szeretteink társaságát, folytathatjuk megszokott tevékenységeinket.

Ára: 650 Ft helyett, kedvezményes áron 500 Ft

kép

Sonja Kaiblinger
Vince a Szellemvilág küszöbén


Egy teljesen átlagos város, átlagos utcájában áll egy ház. Ez a ház azonban minden, csak nem átlagos. Ezt a házat ugyanis mindenki úgy ismeri, hogy a KÍSÉRTETHÁZ.
Itt valóban szellemek élnek. Itt él Vince is, a féligkísértet denevérfiú.Vincének a padlás az otthona, ahol nemcsak fincsi pókocskák rejtőznek, hanem kincsek és titkok is. A legizgalmasabb azonban a kéményajtónak álcázott TITKOS ÁTJÁRÓ, ahol át lehet jutni a SZELLEMVILÁGba. Mármint lehetne. Ha Pandúr Kandúr hagyná...

7-10 éves korig ajánljuk.

Ára: 3.975 Ft helyett, kedvezményes áron 2.385 Ft

kép

Anna Claybourne
Az állatok meglepő élete


Tudtad, hogy nem csak az emberre jellemző, hogy otthont épít magának, hogy eszközöket használ, hogy szeret játszani és huncutkodni? Mindez sok állatra is igaz!
Ez a könyv olyan felfedezőútra csábít, amelynek során a föld alatti üregektől a füves szavannákon és a tengereken át egészen a fák lombkoronájáig bejárod majd bolygónkat. Meleg fürdőt vevő majmokról, csúszdázó pingvinekről, szabadulóművész méhészborzról, trükkös pókokról, gyógyító csimpánzokról, beszélő papagájokról és okos varjakról olvashatsz. A rengeteg érdekes állatot megismerve rájössz majd arra, hogy mennyi mindenben hasonlítanak ránk.

Ára: 4.975 Ft helyett, kedvezményes áron 3.483 Ft

kép

Fedezd fel! - A bűvészet

Szereted a varázslatot? Szeretnél bűvész lenni, és elkápráztatni a családodat és a barátaidat, hogy leesett állal figyelják a trükkjeidet? Abrakadabra! Ebben a könyvben rengeteg hihetetlen és meglepő bűvészmutatványt találsz! Csupa olyan kellékre lesz szükséged, amelyeket otthon is megtalálsz. Felkészültél? Akkor kezdődhet az előadás!

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményes áron 3.495 Ft

kép

Páduai Szent Antal - Az ég harcosa (DVD)

Isten útjai kifürkészhetetlenek. Nem volt ez másként Szent Antal esetében sem, aki a középkori Portugália területén, Lisszabonban, nemesi családban született. A gonosz lélek kísértéseit Istenbe vetett mély bizalmával győzte le, már gyermekkorától érezte, hogy az Úr a papi hivatást választotta számára. Később csatlakozott a ferencesekhez, akikkel misszióba indult, hogy jobbá tegyék a világot. Isten szavának engedelmeskedve, hű társával, Éliás testvérrel Afrikától Olaszországig utazott. Ékesszóló beszédeinek és az út során tanúsított példamutató életének köszönhetően korának legismertebb szónoka lett, ezzel azonban megrémítette az eretnek uralkodót, a Padova városa felett zsarnokoskodó Ezelint. Ennek következtében csak az Istentől jött csoda segíthetett a békés szerzetesnek abban, hogy legyőzze a gonosz uralkodót. Élethosszig tartó küzdelmeinek következtében pedig Szent Antal egész életét nem más, mint a csodák határozták meg.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményes áron 990 Ft

kép

ELŐRENDELÉSI KEDVEZMÉNNYEL!

Sophie Schönhammer - Anna Backhausen
Star Collector - Csillaggyűjtő 2. (manga)


Fynn számára eleinte kihívás volt rájönni, mit is szeretne, de aztán rádöbben: Nikóval akar lenni! Most, hogy végre együtt vannak, Fynn alig várja, hogy mindent közösen csináljanak, amit a párok szoktak. Szeretne kimozdulni az új barátjával, megfogni a kezét és átölelni… De meglepetten és csalódottan veszi észre, hogy Niko mintha vonakodna ettől ott, ahol más is láthatja őket. Amikor Zoe, aki volt barátnőből közös baráttá vált, elejt egy megjegyzést Niko múltjáról, amiről Fynn nem tudott, ő árulásként éli meg ezt. Miért titkolódzik Niko, ha elvileg ők egy pár? Fynn csak annyit szeretne, hogy a barátja megbízzon benne. Tényleg olyan nagy kérés ez?

Ára: 3.995 Ft helyett, előrendelési kedvezménnyel 3.396 Ft

Várható megjelenés: 2023.10.02.