helyi hírek

Új logisztikai és szakkép6zési központot épített a RAVAK Kistarcsán 2,5 milliárd forintból

hrabopress küldte be 2021. 04. 19., h - 12:21 időpontban

Új logisztikai és szakemberképző központot épített a RAVAK fürdőszobafelszereléseket gyártó vállalat Kistarcsán 2,5 milliárd forintból - közölte a RAVAK Hungary Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Denevéreket költöztettek Sződligetre

hrabopress küldte be 2021. 04. 19., h - 12:14 időpontban

A denevérek védelmére és ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a budapesti állatkert. Budapest, 2021. április 17., szombat (MTI) - A denevérek védelmére és fontos ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert a szombati denevérek világnapja alkalmából.

Hulladék és roncsautó égett Őrbottyánban

hrabopress küldte be 2021. 04. 12., h - 14:50 időpontban

Száraz fű, felhalmozott hulladék kapott lángra vasárnap délután Őrbottyánban, a Betontelepi út közelében.

A tűzoltók kiérkezésekor ötszáz négyzetméteren égett a száraz növényzet, a tűz átterjedt egy roncsautóra is. A tüzet a gödöllői hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a leégett területet.
Fotó: PMKI Gödöllő HTP
Csámpai Attila tű. százados Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
megyei szóvivő

Baleset Nagymarosnál

hrabopress küldte be 2021. 04. 07., sze - 15:19 időpontban

Fának ütközött, majd felborult egy személygépkocsi szombaton délután a 12-es főút 10-es kilométerénél, Nagymaros közelében.

A felborult autó forgalmi akadályt okozott. A gépkocsiban két felnőtt és egy gyermek utazott, ők önerejükből hagyták el az autót. A helyi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd a kerekeire állították és megszüntették a forgalmi akadályt.
Csámpai Attila tűzoltó százados Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
megyei szóvivő

Baleset Őrbottyánban

hrabopress küldte be 2021. 04. 07., sze - 14:41 időpontban

Személygépkocsi és egy autószállító trailer ütközött össze csütörtökön délelőtt Őrbottyánban, a Fő úton.

Az ütközés következtében a gépkocsi egy kerítésnek ütközött, a kisteherautó az árokba hajtott, a gépkocsik forgalmi akadályt okoztak. A gödöllői hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.
Fotó: PMKI Gödöllő HTP
Csámpai Attila tűzoltó százados Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
megyei szóvivő

Támadás érte a gödöllői görögkatolikus templomot

hrabopress küldte be 2021. 03. 18., cs - 07:41 időpontban

Ismeretlen elkövetők vandál támadásának áldozatául esett Gödöllő görögkatolikus temploma – értesült lapunk. Információink szerint az elkövetők felgyújtották a templom padjait és az ikonosztázt is gyúlékony anyaggal locsolták le. 

Sivadó János parókus a Vasárnap.hu-nak telefonon nyilatkozva megerősítette a támadás tényét. Mint mondta, a templomban hétfő este pár perccel nyolc óra után keletkezett tűz, a vandál cselekedetnek szemtanúja is van. Az elkövető elmenekült a helyszíről, a kár több millió forint. A lelkipásztor hangsúlyozta;

Veszélyben a veresi tavak – lesújtóak a vízminőség-mérési eredmények

hrabopress küldte be 2021. 03. 16., k - 16:40 időpontban

Az alábbiakban a veresegyházi Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület írását adjuk közre, amely eredetileg a honlapjukon jelent meg.

Megérkeztek a Tavirózsa Egyesület vállalkozói megbízása és hatósági bejelentése kapcsán az akkreditált vízminőség-vizsgálati eredmények a szennyvíztisztító január-februári, nyárfás területen történt szennyezése kapcsán.

Nem olt Kiss Csaba erdőkertesi orvos

hrabopress küldte be 2021. 03. 14., v - 16:19 időpontban

Erdőkertes egyik háziorvosa megtagadta a koronavírus elleni védőoltások beadását. Több dologra is hivatkozik, de úgy látszik egyik sem állja meg a helyét.

Egyik érve, hogy a rendelőben nincs megfelelő fektetőhelyiség, ahol el tudnának látni valakit, ha rosszul lesz az oltás után. Ezt azonban kollégája, a másik erdőkertesi orvos nyilatkozatában cáfolta, szerinte minden adott a rendelőben való biztonságos oltáshoz. Ő olt is folyamatosan, de egyedül nyilván nem győzi.