Sport - Életmód

Dunakanyar-rali - Velenczeiék diadalmaskodtak az idény harmadik viadalán

hrabopress küldte be 2022. 05. 31., k - 09:43 időpontban

Vác, 2022. május 29., vasárnap (MTI) - A Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt páros nyerte a végig izgalmas és szoros küzdelmet hozó Dunakanyar-ralit, a Mercarius rali országos bajnokság idei szezonjának harmadik futamát, melyet Vácon és környékén rendeztek szombaton és vasárnap.

Ugye meglepett, hogy 96 féle táplálkozási típus van?!

hrabopress küldte be 2022. 05. 24., k - 08:26 időpontban

Ahogy külső tulajdonságaink, mint például a szemünk színe, hajszínünk, testalkatunk eltérnek, úgy belső tulajdonságaink is egyedi jellemzőket mutatnak. A szerveink mérete, idegrendszeri, bélrendszeri működésünk, vércsoportunk, terhelésre mutatott reakciónk, érzéseink mind különbözőek.

Csömöri kerékpáros a Giro d'Italia mezőnyében

hrabopress küldte be 2022. 05. 05., cs - 07:13 időpontban

Giro d'Italia - Valter: a szakaszgyőzelem tenne igazán boldoggá. Budapest, 2022. május 3., kedd (MTI) - Egy szakasz megnyerése, vagy legalább egy etapon a legjobb három közé kerülés tenné igazán boldoggá Valter Attilát a pénteken Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen.

Készíts otthon házi csirke-, vagy pulykamell sonkát!

hrabopress küldte be 2022. 03. 29., k - 08:51 időpontban

Egyáltalán nem bonyolult, sőt inkább egyszerű. Nagyon finom és biztosan tudod, hogy miből készült. Ráadásul saját ízlésed szerint variálhatod, fűszerezheted.

Összetevők:

  • 250 g csirkemell, vagy pulykamell, de készíthető combból is, aki jobban szereti a szaftosabb húsokat
  • Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek

Elkészítés:

Időpont nélkül szemészet? Igen!

hrabopress küldte be 2022. 02. 23., sze - 07:56 időpontban

Hetente többször keresnek meg minket azzal a kéréssel, hogy nézzük meg gyorsan a szemüket, viszont az alábbi esetekben sürgős ellátásra és szemész orvosra van szükség.

A felsorolt esetekben soron kívül is lehet menni a Szemészeti Szakrendelésre (természetesen az adott intézet szakrendelési idejében).

Összeszedtük, hogy melyek azok a leggyakoribb esetek, amikor nem szükséges időpontot kérni:

A csokoládé: hasznos vagy káros?

hrabopress küldte be 2022. 02. 01., k - 15:04 időpontban

Tej-, keserű-, vagy ét-, fehér-, töltött vagy töltetlen csokoládé ma már számos változatban kapható. Gyerekek, felnőttek, fiatalok és idősek hazánkban is évente több kilót esznek meg belőle. Sokak számára a csokoládé fogyasztása jutalmazást, boldogságot jelent, úgyhogy az élelmiszer boltokban a pénztárnál még utoljára vehetsz is egyet, ha a bevásárlás alatt elfelejtetted volna.

ITM: másfélszer több forrás az állami kezelésű kerékpárutak üzemeltetésére

hrabopress küldte be 2022. 01. 19., sze - 12:07 időpontban

Az üzemeltetési és karbantartási feladatokon túl 2022-ben felújításokra is fedezetet biztosít az országos kerékpáros hálózatra fordítható 1,5 milliárd forint. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a tavalyi kerethez képest 50 százalékkal több támogatást biztosított a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gondjaira bízott mintegy ezer kilométernyi kerékpárút fenntartásához - jelentette be hétfői közleményében a minisztérium.

Átadták Gödöllőn a városi uszodát

hrabopress küldte be 2021. 12. 09., cs - 13:18 időpontban

Felavatták a Gödöllői uszodát.

Gödöllő, 2021. december 3., péntek (MTI) - Az egyetemek fejlesztésével Európa legjobbjai közé kerülhetünk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Gödöllőn. Orbán: az egyetemek fejlesztésével Európa legjobbjai közé kerülhetünk.