Komolytalan önjelölés - Kéri Árpád

hrabopress küldte be 2014. 10. 09., cs - 11:52 időpontban

Kéri Árpád őrbottyáni polgármester jelölttel is szerettünk volna interjút készíteni. Neki is elküldtük kérdéseinket, és ígéretet kaptunk azok megválaszolására. Az ígéret, azonban ígéret maradt, majd többszöri sürgetésünkre újabb ígéretet kaptunk. Az ígéret azonban most sem lett betartva, helyette egy igen meglepő választ kaptunk.

Ezeket a kérdéseket tettük fel Kéri úrnak:

1. Ön az ismeretlenségből „robbant” be a polgármester jelöltek közé Őrbottyánban. Az esélytelenek nyugalmával indul?

2. Eddig nem sokat lehetett Önről hallani a városban. Mi késztette arra, hogy jelöltesse magát.

3. Ön szerint mi Őrbottyán rákfenéje?

4. Milyen elképzelései, konkrét tervei vannak Őrbottyán jobbá tételére?

5. Mi lesz az első cselekedete, ha Ön, mint polgármester először belép a hivatalba?

6. Lesz-e elszámoltatás Őrbottyánban?

Kéri úr ezeket a kérdéseket nem tudta megválaszolni, többszöri be nem tartott ígéret után az alábbi üzenetet küldte:

"A kérdéseire minden pontos választ megtalál a blogomban. Kérem, ha lesz rá ideje abból tájékozódjon." 

Talán csodálkoztunk volna, de az igazság az, hogy ez az eset is beleillet a Kéri úr által kialakított képbe. Mikor még augusztusban meg akartuk keresni, nem találtunk hozzá telefonszámot, emailcímet vagy címet. Végül kerülőúton, de megtaláltuk. Amikor szóvá tettük neki, hogy egy polgármester (ön)jelöltnek illene valami elérhetőséget biztosítania, a következő választ kaptuk: "Úgy gondolom, hogy aki kíváncsi rám, az megtalál." Máig nem tudtuk eldönteni, hogy ez nagyfokú naivitás vagy csak egyszerű butaság. Választáson ilyen "önérzetes" jelölt az ismeretlenségből még nem indult.

Megkérdeztük Kéri urat, hogy a helyi Hírmondóban miért nem szerepel bemutatkozó anyaga. Azt mondta, hogy elnézte a leadási határidőt. Érdekes. Mi van akkor, ha esetleg polgármesterként elnézne pl. egy pályázati határidőt? Akkor Őrbottyán elesik majd egy fontos forrástól?

Kéri úr azt is mondta, hogy nem érdekes az a kiadványocska (értsd Hírmondó), mert ő csinált 2000 szórólapot, a Hírmondó pedig megjelenik 500 példányban. Nos kéri úr itt sincs tisztában a tényekkel: Őrbottyánban kb. 2800 porta van, tehát kevés lesz a szórólapja, hogy eljusson mindenhova. A Hírondó pedig 3000 példányban jelenik meg, és még nem hallottunk olyan panaszt, hogy a település bármely pontjára ne jutna el.

Így Őrbottyánban 7-re csökkent a komolyan vehető polgármester jelöltek száma.

Hrabóczki József Sándor

Címkék