Országos hírek

Vigyázzon vásárláskor!

hrabopress küldte be 2023. 09. 13., sze - 15:34 időpontban

Az internetes csalások már az online piactéren, apróhirdetési oldalakon is megjelentek! Az utóbbi hónapokban jelentősen emelkedett az online csalások száma. Az elkövetők minden esetben pénzt akarnak kicsalni a kiszemelt áldozatoktól, akik semmit nem sejtenek arról, hogy csalóval állnak szemben és saját maguk adják ki személyes-, illetve bankkártya adataikat.
Az online piactéren, apróhirdetési oldalakon / Vinted, Jófogás, Marketplace / elkövetett csalások többsége az alábbi módon történik:

Nemzeti összetartozás napja

hrabopress küldte be 2023. 06. 12., h - 15:33 időpontban

Zebegény, 2023. június 4., vasárnap (MTI) - Háborús időkben a háborúból ki kell maradni és a magyarságért minden keretek között ki kell állni - fogalmazott a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a zebegényi Trianon-emlékműnél vasárnap, a nemzeti összetartozás napján mondott beszédében.

A gépjárműfeltörések megelőzhetőek!

hrabopress küldte be 2023. 05. 05., p - 09:48 időpontban

A gépkocsifeltörések elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsokat:
- Mindig zárják be a gépjármű ajtaját, még akkor is, ha csak rövid időre távolodnak el a járműtől! A gépjármű lezárása a zárt udvarban, illetve garázsban történő tárolás esetén is szükséges.
- Mindig ellenőrizzék az ajtók nyithatóságát! Előfordulhat, hogy a lezártnak hitt gépkocsi ajtók nyitva maradnak, mert a zárak nem megfelelően működnek, illetve a központi zár nem jól funkcionál.

Kettős jubileum március 15-én

hrabopress küldte be 2023. 03. 15., sze - 12:49 időpontban

Ma 175 éve tört ki a Forradalom Pest-Budán. És ma 10 éve szabadítottak fel minket az osztrák csapatok a hirtelen jött nagy hó fogságából.

Az 1848-as forradalom - a közvélekedéssel ellentétben - nem bukott el az sikeres volt. Az utána következő szabadságharc - a sok megalapozatlan döntés miatt - elbukott. De március 15-re büszkén kell emlékeznünk!

Reszkessetek betörők!

hrabopress küldte be 2023. 01. 13., p - 09:16 időpontban

A lakások, lakóházak biztonsága évszaktól függetlenül fontos feladat, hiszen egy kis elővigyázatossággal rengeteg kellemetlenség, kár kerülhető el.
Ha otthonában nagyobb pénzösszeget tart, azt mindig tegye biztonságos, mások által nem ismert helyre! Tanácsos lemez vagy pénzkazettát vásárolni. A pontos hely ismerete csak önre tartozik, azt senkivel ne ossza meg!