Könyvajánló a váci Lyrától

hrabopress küldte be 2022. 01. 16., v - 15:02 időpontban
""

Könyvek mindenkinek.

kép

Vadak a vetésben 1942-1948
Rusvay Tibor


A még jónéhányunk által átélt hat év elegendő példa nemzeti létünk megrendüléséhez. Ennek a korszaknak jellemzőit a váci társdalom tükrében mutatom be. Az életnek teljes és tiszta példái igen ritkák - írja Montaigne, de soha nem szabad belefáradnunk, hogy a képet bemutassuk az olvasóknak önmagunknak.

Ára: 980 Ft

 

kép

A lánynevelde 1. - Riva nővérek-sorozat
R. Kelényi Angelika


Szerelmi titkok és bűntények - Róma, 1865

Öt évvel a Sant Ambrogio zárdában történtek után...
Katharina hercegnő támogatásával Blanca, azaz új nevén Christina Rivera a húgaival együtt egy lányiskolát hoz létre reménytelen sorsú gyerekeknek és fiatal nőknek.
A Sorores nevet viselő iskola árvák, meggyalázottak, kitaszítottak menedéke lesz. A bentlakásos intézetben a tanulók kiváló oktatásban részesülnek, de nem csak tudományt, művészeteket és finom modort tanítanak nekik...

Ára: 3.899 Ft helyett, kedvezményesen 3.315 Ft

 

kép

Salamon kincse - az amerikai pénz mágikus és titokzatos története
Tracy R. Twyman


Ma már széles körben ismert, hogy az Amerikai Egyesült Államokat többségében olyan emberek alapították, akik okkult eszmékben gyökerező filozófiát követtek, vagyis a szabadkőművesség és egyéb titkos társaságok tagjai, akik az Egyesült Államokban egy „új Atlantiszt" vagy „új Jeruzsálemet" láttak. Azt viszont kevesen látják át, mi a kapcsolat az Egyesült Államok alapját képező szabadkőműves ezoterikus tanok és az amerikai gazdaságot alátámasztó gazdasági alapelvek közt. Kevesen tudják, hogy a dollár maga is egy mágikus energiaegység, a dollárbankjegy pedig önmagában is mágikus talizmán. Az amerikai bankjegyeken már a kezdet kezdetétől jelen van a szabadkőműves és misztikus szimbolika, így akarták megkülönböztetni az amerikai pénzt az Óvilág pénzeitől, amelyeken mindig az épp hatalmon lévő uralkodó mellképe szerepelt. Ezzel szemben az amerikai alapítóatyák megegyeztek, hogy az amerikai pénzt annak a monarchiaellenes, liberális filozófia jelképeinek kell díszíteniük, melyek szabadkőműves eredetűek.

Ára: 2.750 Ft helyett, kedvezményesen 2.340 Ft

 

kép

Magyar menóra - Zsidó emlékhelyek Magyarországon
Szunyogh Szabolcs


A zsidó etika két alaptételre épül. Az egyik így hangzik: pikuách néfes, azt jelenti: az élet védelme. Meg lehet törni a szombat törvényét, a kóserság törvényét és az életviteli törvényeket is, ha ezzel megmentünk valakit. Ha nincs más, aki szombaton gyógyszert hozzon, akkor a vallási tilalom ellenére maga a rabbi ül kocsiba, mert ezt írja elő az élet védelmének parancsa. A másik alapelv így szól héberül: tikun olám. Azt jelenti, a feladatunk, hogy azért dolgozzunk: a világ jobb legyen, amikor kilépünk belőle, mint amikor beleszülettünk. A magyar zsidóság jobbá tette közös hazánkat. Ez a könyv a zsidó teljesítményt idéző emlékhelyekről szól. Történelmünk közös kincseiről. Ajánlom azoknak, akiket érdekel az elhallgatott valóság, azoknak, akik szeretnének tájékozódni egy számukra talán alig ismert világban, és azoknak, akik úgy vélik, a tikun olám érvényes iránytű. A menóra a zsidóság egyik legősibb jelképe. Nemcsak pontos leírása található meg a Tórában, hanem a feladata és célja is. Készíts lámpatartót - írja a Biblia -, és készíts hozzá hét mécsest, és úgy rakják fel a mécseit, hogy előre világítsanak. Olyan kulturális örökségről szól ez a könyv, amelyik, mint a menóra, noha a múltban fénylik, mégis előre világít.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.995 Ft

 

kép

2001 elveszett világai
Arthur C. Clarke


A 2001. Űrodisszeia történetét ma már mindenki ismeri, még azok is, akik különben nem SF-rajongók. Az ősember által feldobott csont, mely a levegőben pörögve egy űrhajónak adja át helyét, a Johann Strauss zenéjére keringőző űrállomás képe és az egykor LSD-tripként is reklámozott utazás a Csillagkapu világain át mind-mind ikonikus jelenetek a filmből, a regény pedig a lehengerlő vizuális élmény mellett is nyitva maradt számos kérdésre adott választ, ugyanakkor megőrizve művészi integritását, elrugaszkodva úgy a forgatókönyvtől, mint a kész mozitól.
A történet azonban sem a papíron, sem a vásznon nem lehetett teljes. Menet közben búcsút kellett venni bizonyos részletektől, amelyek felborították volna a gondosan kitervelt dramaturgiát. Rendkívül izgalmas részletektől. Mi lett volna, ha távoli őseink szemtől szembe találkoznak az Elsőszülöttekkel? Hogyan alakult HAL táncoló robotemberből mindentudó szuperszámítógéppé? Honnan jöttek a lefagyasztott kutatók, hogyan kerültek be az expedícióba? És végül mi történt még David Bowmannel a Csillagkapun túl, mielőtt Csillaggyermekként visszatért volna a mi világunkba?
Ebből a kötetből minden kiderül, és ráadásként elolvashatjuk a szerző forgatási naplóját a filmkészítés számára is különleges élményéről, a Stanley Kubrickkal folytatott közös munka kudarcairól és sikereiről.

Ára: 3.290 Ft helyett, kedvezményesen 2.630 Ft

 

kép

Találkozás a Belső Gyógyítóddal
Craniosacralis terápia és SomatoEmotional Relese
John E. Upledger


A craniosacralis terápiát ma a központi idegrendszer működésének fokozására, a stressz negatív hatásainak megszüntetésére, a betegségekkel szembeni ellenálló képesség és az általános egészségi állapot javítására használják a szakemberek - mindezt olyan gyengéd érintéssel, amely nem nem nyom többet egy 5 Ft-os érménél. A könyvben olvashatunk az eredményekről is: például annak a kétszeres olimpiai bronzérmes műugrónőnek az esetéről, akinek szédülése már a sportkarrierjét fenyegette, vagy a kisfiúról, aki egyszerűen csak járni szeretett volna.
Ezenkívül megismerkedhetünk a SomatoEmotional Release(R) módszerével, azzal az innovatív terápiával is, amely segít megszabadítani testünket és szellemünket korábbi traumák és negatív érzelmi tapasztalataink bennünk rekedt hatásaitól.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.745 Ft

 

kép

Mi újság alul?
Amit nem mersz megkérdezni a nőgyógyászodtól (sem)
Lissa M.d. Rankin


A könyv nyílt, őszinte, szókimondó nőgyógyász szerzője – a nemi szerv titkaitól a szülésen át a menopauzáig – minden olyan kérdésre válaszol könyvében, amit az ember lánya még a nőgyógyászától is alig merne megkérdezni.

Ára: 3.590 Ft helyett, kedvezményesen 1.795 Ft

 

kép

Motor GP Sztorik 2010-2011
Szabó E.- Földy A. - Baráz M. - Böröczky J.


- Jorge Lorenzo felért a csúcsra: 1999 után avat újra spanyol világbajnokot a királykategória.
- Valentino Rossi szárnyalása, bukása, lábtörése, sokadik feltámadása, és a Yamaha hitszegése.
- Ben Spies az új sztár?
- Ki megy és ki marad a Moto GP-ben?
- A Moto2 - a tamáskodók ellenére- jött, látott és győzött!
- Toni Elias fantasztikus világbajnoki címe.
- Talmácsi igéretei, szakítása a MOL-al, és leszálló ága.
- Talmácsi 2011-ben csak fél millió euróért versenyezhet?
- Marc Marquez az új Valentino Rossi?
- Marc Marquez minden létező csúcsot megdöntött a 125 -ösök között.
- A Sávoly - saga hiteles története.
- Kik is akartak milliárdokat zsebre tenni?
- A legendák közöttünk élnek: A Bold O dor-i 24 órás hősei. Kurucz György és id. Reisz János.
- Miért esett kútba a Magyar Nagydíj?
- A Pannóniaring miért nem felel meg a vb. futam helyszínének?

Ára: 2.995 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

 

kép

Poptropica - A térkép titka
Jack Chabert Kory Merritt


Oliver, Mya és Jorge egy hőlégballon-baleset után ismeretlenszigeten köt ki. Legnagyobb döbbenetükre ezen a földön kihaltnak hitt állatok és dühös vikingek élnek. Ez Poptropica, a rejtélyes szigetvilág, ami egyetlen térképen sem szerepel.
Miközben a három barát a hazautat keresi, hamar felfedezik, hogy bizonyos baljós erők nemcsak rájuk jelentenek veszélyt, hanem az egész Poptropica létét fenyegetik.
Vajon Oliver, Mya és Jorge meg tud szökni a vérszomjas vikingek elől? Megtalálják a hazavezető utat? És ami még ennél is fontosabb: kiderül, hol van a legközelebbi pizzéria?! Kövesd kockáról kockára A térkép titkát, hogy te is átélhesd a lélegzetelállítóan izgalmas kalandokat!

Ára: 2.499 Ft helyett, kedvezményesen 1.250 Ft

 

kép

James Herriot
All Things Bright and Beautiful

The Classic Memoirs of a Yorkshire Country Vet

The highs and lows of being a ven in the Yorkshire Dales are perfectly captured in James Herriots All Things Bright and Beautiful.
This omnibus edition comprises the majority of chapters from Let Sleeping Vets Lie and Vets in Harness

Ára: 3.780 Ft

 

kép

Szerelemsziget
DVD


Az Arany Medve-díjas rendezőnő, Jasmila Žbanić (Szerelmem, Szarajevó) vígjátéka bár ismerős szerelmi háromszög szituációval dolgozik, közel sem tipikus romantikus film. A festői környezet, a remek színészi játékok és a legendás Franco Nero vendégszereplése csak hab a tortán, a Szerelemsziget frissítő, pikáns, üde vígjáték a modern kapcsolatokról.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 490 Ft

kép

ELŐRENDELÉS KEDVEZMÉNNYEL!

Felesleges elolvasni - 13 elmebeteg történet a pszichológia és a pszichiátria világából
Pinczés Máté


"Skizofrénia, paranoia, pszichopátia, szerencsejáték-függőség, nárcizmus - csak néhány azon betegségek közül, melyek minden valamirevaló háztartásban megtalálhatók, és melyek a könyvben szereplő novellák központi motívumait képezik.

Ha egy ilyen felsorolás hallatán összefut a nyál a szájában, ez a kötet Önnek szól. Tegyen magának egy apró szívességet, és olvassa el.

Ez a könyv különben is olyan, mint egy apró szívesség:
szóra sem érdemes."

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 2.890 Ft

Várható megjelenés 01.24.

Olvasok és olvasok és rábukkanok dolgokra itt-ott, amelyek, mint "hatalmas" és "egyéni" "érzések", "megfigyelések" éltek bennem, dolgok, amik "az enyémek", én bukkantam rájuk, úgy jöttek elő saját magamból, és akkor döbbenve kellett látnom, hogy ezeket előttem jártak már régen megérezték, meglátták, formákba öntötték. És itt kezdődik az, amikor az embernek a kezében lassabban kezd járni a ceruza.

Török Sándor