Több mint 150 fiatal sportoló kötött szerződést a Magyar Honvédséggel

hrabopress küldte be 2024. 03. 06., sze - 13:16 időpontban
""

Gödöllő, 2024. március 1., péntek (MTI) - Több mint 150 fiatal sportoló kötött szerződést a Magyar Honvédséggel pénteken, az újoncok a versenysport mellett önkéntes tartalékos katonaként teljesítenek majd szolgálatot.

    Krizsán Szabolcs százados, a Sportszázad vezetője a Pest vármegyei Gödöllőn, az MH Vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred bázisán - ahol 81 fiatal kötött szerződést -, elmondta, a század tagjai abban a vármegyében teljesítenek majd szolgálatot, ahol élnek és sportolnak. A Sportszázad az egész országban jelen van, így a tartalékosok eddigi lakóhelyükön és egyesületükben folytathatják sportpályafutásukat a "kettős életpályán" - közölte.
    Emlékeztetett arra, hogy a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és Nemzeti Sportügynöksége által a Sportszázadhoz való csatlakozásra tavaly meghirdetett pályázatra a 18. életévüket betöltött sportolók jelentkezését várták, olyanokét, akik legalább hazai bajnokságon érmet szereztek.
    Összesen 161 sportoló döntött a szerződéskötés mellett, ők már részt vettek az alkalmassági vizsgálaton Szentendrén, alapkiképzésük április elsején indul, akkor kezdik el önkéntes területvédelmi tartalékosként a katonai szolgálatukat - fejtette ki Krizsán Szabolcs.
    Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese az MTI-vel közölte, a Sportszázadnak köszönhetően a legjobb magyar sportolóknak lehetősége nyílik arra, hogy nemcsak a pályán, hanem a Magyar Honvédség keretei között is szolgálják hazájukat, és a versenysport mellett megalapozzák a sport utáni életüket is.
    Bozó Tibor altábornagy az ünnepélyes szerződéskötés előtt "a kettős karrier modellről" beszélt a fiataloknak, hangsúlyozva, bevonják őket a katonaéletbe, amit majd az aktív sportpályafutás után is folytathatnak. Az altábornagy kiemelte, a Sportszázad tagjai megtapasztalják a bajtársiasságot, ugyanakkor példaképpé válhatnak az ifjúság számára.

Gödöllő, 2024. március 1. Balogh Vivien úszó, miután aláírta a szerződést átadja a dokumentumot Kaló Miklós ezredesnek, az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred parancsnokának a Magyar Honvédség Sportszázada új sportolóinak szerződéskötése alkalmából tartott ünnepségen Gödöllőn, az MH Vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred bázisán 2024. március 1-jén. Több mint 150 fiatal sportoló kötött szerződést a Magyar Honvédséggel ezen a napon, Gödöllőn 81 fiatal. Az újoncok a versenysport mellett önkéntes tartalékos katonaként teljesítenek majd szolgálatot. MTI/Illyés Tibor