Napelemes, hőszivattyús rendszerek, split klímák féláron?

hrabopress küldte be 2021. 01. 13., sze - 12:18 időpontban
""

A 2020-as év sokaknak okozott komoly anyagi gondokat. Akik a közeljövőben lakásfelújítást terveztek, elsőként talán erről mondtak le. Éppen ezért volt számukra igen jó hír év végén az otthonfelújítási program meghirdetése.

A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásának feltételeit a november 25-én megjelent 518/2020. (XI.25.) kormányrendelet tartalmazza, mely 2021. január elsején lép hatályba és 2022. december 31-ig lesz igényelhető. 

Kik vehetik igénybe a támogatást? Magyar állampolgárok és legalább egy gyermeket váró vagy nevelő családok. Mekkora összeget lehet igényelni? Az otthonfelújítási támogatással a költségek felét, maximum 3 millió forintot lehet elszámolni, de ennél kisebb összeg is kérhető. Anyagköltségre és munkadíjra egyaránt fordítható az összeg.

A hagyományos felújítási projektek mellett – festés, burkolatcsere, nyílászárócsere, stb. – most akár szabadabban, nagyobb léptékekben is gondolkodhatunk. Érdemes igénybe venni ezt a lehetőséget, és olyanokra is gondolhatunk most, amik sokszor a „ha marad, akkor majd” kategóriába szoktak tartozni.

Klíma, napelemes rendszerek kialakítására, korszerűsítésére is is érdemes gondolnuk, mert ez is lehetséges. Az ilyen felújításokkal nem csak komfortérzetünk jevulhat jelentősen, hanem ezen rendszerek korszerűségük folytán a későbbiekben pénztárcánkra is jó hatással lehetnek az üzemeltetés során, és a ház, lakás forgalmi értékét is jelentősen növelik.

Mely munkálatok finanszírozhatók a támogatásból? A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhányat. Víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy cseréje Fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is (hőszivattyú, fűtésre optimalizált split klíma). Használati melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is. Klímaberendezés beépítése, cseréje, napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje, a villanykapcsolók és dugaljak kialakítását és cseréje, lámpák vagy világítótestek beépítését vagy cseréje.

További információ: https://hitelnet.hu/lakasfelujitasi-tamogatas/

Novák Katalin: Újdonságok az otthonfelújítási támogatás részleteiről https://www.facebook.com/watch/?v=383337536252286

https://csalad.hu/tamogatasok/lakasfelujitasra-50-os-visszaterites-otthonteremtesi-program

Ha Ön is szeretne modern és korszerű otthon, nincs más teendője, mint hogy felkeressen minket!

Kubicsek Márk

+ 36 20 508 9885

 kubicsekklima@gmail.com

Hirdetés

 

(X)