V20190922

Utolsó módosítás05:42:59 AM

Magángyűjtemények alkotásaiból látható kiállítás Gödöllőn

Magángyűjteményekben található alkotásokból, köztük neves magyar festőművészek munkáiból látható kiállítás Rejtett remekművek címmel a Gödöllői Királyi Kastélyban vasárnaptól.

Bővebben...

Októberben rendezik a nemzetközi hárfafesztivált Gödöllőn

Számos koncert, hangszerbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket a 21. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon, amelyet október 3. és 6. között rendeznek meg a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Bővebben...

Hét bemutató a Váci Dunakanyar Színházban

Vác, 2019. szeptember 9., hétfő (MTI)- Hetedik évadát kezdi meg a Váci Dunakanyar Színház hét bemutatóval, amelyből hat produkció a színház falai között lesz látható és egy a V4 fesztivál rendhagyó, négy nyelven bemutatott előadásaként kerül színre - mondta a színház igazgatója hétfőn, Vácon.

Bővebben...

A Turai Zsinnyegő Néptáncegyüttes és a Turai Férfi Dalárda vendégszerepelt Szentendrén

Első világháborús emlékeket mutatnak be a tájházak a szentendrei Skanzenben. Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (MTI) - Az adott település első világháborús emlékeit mutatják be az ország különböző pontjairól érkező tájházak szombaton a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban az Élet a fronton túl tematikus évhez kapcsolódva.

Bővebben...

Veresegyház is résztvesz az Állatkertek Éjszakája rendezvényen

Augusztus 30-án rendezik meg az Állatkertek éjszakáját. Budapest, 2019. augusztus 7., szerda (MTI) - Változatos programokkal, látványetetésekkel és más rendkívüli látnivalókkal várják a közönséget augusztus 30-án az Állatkertek éjszakáján, amelyhez az idén országszerte 13 állat-bemutatóhely csatlakozott.

Bővebben...

A gödöllői Szent István Egyetem is felkerült a Times Higher Education nemzetközi ranglistájára

Négy magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education nemzetközi ranglistájára. Budapest, 2019. július 12., péntek (MTI) - Négy magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education (THE) nemzetközi ranglistájára, amely a hallgatói véleményeket figyelembe véve, a környezet, a hallgatók és az oktatók aránya, illetve a piacképes tudás átadása alapján ítéli meg az egyetemeket - mondta a Szent István Egyetem rektora az M1 aktuális csatornán pénteken.

Bővebben...

Székely Csaba drámájával megkezdődött a VéNégy fesztivál színházi programja Vácon

Vác, 2019. június 30., vasárnap (MTI) - Székely Csaba Semmit se bánok című drámájával indult el a hetedik VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó (július 4-7.) színházi programrésze vasárnap Vácon.

Bővebben...

Nagy Sándor képzőművész alkotásaiból jött létre Vác első szoborparkja

Vác, 2019. június 30., vasárnap (MTI) - Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész (1923-2017) 13 alkotásából jött létre Vác első szoborparkja, amely a Duna-parti sétányon kapott helyet.

Bővebben...

Hétvégén kezdődnek a Régi Zenei Napok Vácon

Szombaton kezdődik Vácon a Régi Zenei Napok programsorozata, amelyre július 6-ig várják a közönséget.

Bővebben...

Amikor leesik az állam

Immár sokadik alkalommal hívnak meg Mecséri Alexandráék a záró gálájukra. ( Van egy télen meg nyáron is). És immár sokadik alkalommal esik le az állam a helyéről, a döbbenettől és kicsit az irigységtől is.  Hiszen olyan nehéz mozdulatokat, testtartásokat csinálnak meg ezek a lányok játszi könnyedséggel, ami szerintem bőven kimeríti az emberi hajlékonyság határait.

Bővebben...